ESPR BV

Erasmus Smartport Rotterdam BV (ESPR), ook wel Erasmus Center for Maritime Economics and Logistics (MEL), is een instituut dat postacademisch, executive & in-house onderwijs op het vlak van Maritieme Economie & Logistiek aanbiedt.

De belangrijkste pijler van ESPR is de master in Maritime Economics and Logistics. Dit is een unieke, internationale MSc course, waarin de deelnemers op een holistische en multidisciplinaire manier wordt geleerd de complexiteiten van de globale maritieme voorraadketens te begrijpen en analyseren. De master bereidt experts voor met moderne economische handvatten om efficiënte beslissingen te kunnen maken.

Onderzoek en ‘customized courses’
Naast het academische programma doet MEL onderzoek en levert het executive onderwijs. Er wordt regelmatig door MEL-gerelateerde onderzoekers gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften en medewerkers presenteren regelmatig papers op conferenties. Ook wordt er onderzoek gedaan in opdracht van externe organisaties. Verder zorgt het onderzoek wat wordt gedaan door studenten en PHD-kandidaten voor een verdere ontwikkeling van het wetenschappelijke veld.

MEL bedient maritieme organisaties door het aanbieden van passende in-house educatie voor management trainees en ander personeel. Organisaties hebben zelf inspraak in het curriculum dat wordt gecreëerd. Hierbij ligt de basis altijd bij wetenschappelijke onderzoek van MEL.

Afbeeldingsresultaat voor mel eur logo