Erasmus Center for Maritime Economics and Logistics (MEL)

Afbeeldingsresultaat voor mel eur logo

Het Erasmus Center for Maritime Economics and Logistics (MEL), is een instituut dat postacademisch, executive & in-house onderwijs op het vlak van Maritieme Economie & Logistiek aanbiedt.

De belangrijkste pijler van MEL is de master in Maritime Economics and Logistics. Dit is een unieke, internationale MSc course, waarin de deelnemers op een holistische en multidisciplinaire manier wordt geleerd de complexiteiten van de globale maritieme voorraadketens te begrijpen en analyseren. De master bereidt experts voor met moderne economische handvatten om efficiënte beslissingen te kunnen maken.

Naast het academische programma doet MEL onderzoek en levert het executive onderwijs. Er wordt regelmatig door MEL-gerelateerde onderzoekers gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften en medewerkers presenteren regelmatig papers op conferenties. Ook wordt er onderzoek gedaan in opdracht van externe organisaties. Verder zorgt het onderzoek wat wordt gedaan door studenten en PhD-kandidaten voor een verdere ontwikkeling van het wetenschappelijke veld.

Prof. dr. Bert de Groot
Directeur