Impact Centre Erasmus (ICE)

ICE gebruikt haar wetenschappelijke kennis en kunde om samen met een diverse groep organisaties meer grip te krijgen op de realisatie van hun maatschappelijke ambities door vanuit impact te denken, door impact te meten en op impact te sturen. Ook wil het Impact Centre het belang van impact meten op de kaart zetten. ICE werkt onder andere samen met Management Scope voor de Corporate Impact Index, een prijs voor de onderneming met de grootste verwachte maatschappelijke impact in Nederland.

Er wordt onderzoek uitgevoerd voor bedrijven, financiële instellingen, de overheid, maatschappelijke organisaties en partnerschappen. Ook verzorgt het ICE periodiek workshops, bootcamps en symposia. ICE wil met al haar activiteiten bewust wetenschap aan de praktijk koppelen en daarmee bijdragen aan het realiseren van maatschappelijke ambities van organisaties en de maatschappelijke impact vergroten.

ICE promoot Conscious Business, ondernemen op een andere manier met oog voor het maatschappelijk belang. Het platform Conscious Business Nederland, waar ICE bij betrokken is, introduceert daarom een holistisch bedrijfseconomisch model. Het doel van dit platform is om de mensheid naar een hoger welzijns- en welvaartniveau te tillen. Als genoeg bedrijven laten zien dat deze nieuwe manier van werken succesvoller is, volgt de rest ook. Het kantelpunt waar Conscious Business Nederland op mikt is 16% van de bedrijven.

Prof. dr. Karen Maas
Wetenschappelijk directeur

Jacqueline Scheidsbach
Zakelijk directeur