ESAA (Eurac BV)

Erasmus Universiteit Rotterdam Accounting, Auditing & Controlling (Eurac) BV is een overkoepelend bedrijf voor verschillende instituten die opereren op het snijvlak van diverse onderwerpen met Accounting en Assurance. De grootste daarvan is ESAA.

Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA)
ESAA is een samenwerkingsverband tussen de Erasmus School of Economics (ESE) en Erasmus Universiteit Rotterdam Accounting, Auditing & Controlling (Eurac) BV en in feite de merknaam van Eurac.  Door deze samenwerking worden van start tot finish alle opleidingen en onderzoek op het gebied van Accounting en Assurance onder één paraplu georganiseerd; van masters of science tot post-initiële masters en permanente educatie, van fundamenteel (promotie)onderzoek tot praktijkgericht en contractonderzoek.

De doelstelling van ESAA is het bieden van kwalitatief hoogstaand (Nederlands- en Engelstalig) onderwijs op het gebied van Accounting en Assurance.

Afbeeldingsresultaat voor esaa eur logo

 

Erasmus Governance Institute (EGI)
Het Governance Institute organiseert diverse programma’s en masterclasses die (aankomende) commissarissen en toezichthouders ondersteunen in de uitoefening van hun taak. Daarnaast doet  EGI toegepast onderzoek naar relevante ontwikkelingen op het gebied van governance.

Alumni van EGI, die het programma voor commissarissen en toezichthouders hebben afgerond, kunnen lid worden van de Vereniging van Commissarissen en Toezichthouders Erasmus (VCTE).

Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO)
EHERO is een wetenschappelijk instituut waar onderzoek wordt gedaan naar geluk. De missie van EHERO is om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen.  Ze proberen dit te realiseren door ‘evidence based knowledge’ over geluk aan te bieden, met het doel om beter geïnformeerde keuzes te promoten in de samenleving. Dit op het niveau van zowel overheden, organisaties als individuen.

Het instituut deelt haar kennis door adviesprojecten, educatie en evenementen. Er ontstaat steeds meer samenwerking tussen EHERO en andere instituten, om de nieuwe kennis over geluk toe te passen op andere vakgebieden.

Impact Centre Erasmus (ICE)
ICE gebruikt haar wetenschappelijke kennis en kunde om samen met een diverse groep organisaties meer grip te krijgen op de realisatie van hun maatschappelijke ambities door vanuit impact te denken, door impact te meten en op impact te sturen. Ook wil het Impact Centre het belang van impact meten op de kaart zetten.

Er wordt onderzoek uitgevoerd voor bedrijven, financiële instellingen, de overheid, maatschappelijke organisaties en partnerschappen. Ook verzorgt het ICE periodiek workshops, bootcamps en symposia. ICE wil met al haar activiteiten bewust wetenschap aan de praktijk koppelen en daarmee bijdragen aan het realiseren van maatschappelijke ambities van organisaties en de maatschappelijke impact vergroten.