SMO BV

Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) is al 50 jaar een vertrouwde derde partij voor overheid, wetenschap en bedrijfsleven. SMO kan als onafhankelijke partij complexe vraagstukken signaleren en gedeelde maatschappelijke ambities identificeren. Ze maakt kennis toegankelijk en organiseert workshops, evenementen en ‘innovatiechallenges’.

SMO Promovendi
SMO heeft een aantal promovendi onder haar hoede. Zij passen hun academische kennis en vaardigheden toe om maatschappelijke problemen op te lossen en zichzelf te transformeren in ondernemende wetenschappers. Promovendi passen hun expertise en perspectief toe op drie vlakken: Healthcare & Wellbeing, Circulair Economy en Labour Market & Income. Het SMO Promovendi programma is in het leven geroepen door SMO en 10 PDH’ers en heeft geleid tot een netwerk van jonge, onafhankelijke en ambitieuze onderzoekers.

Thema’s
SMO richt zicht op vijf hoofdthema’s, namelijk Innovatie & Ondernemerschap, Duurzaamheid, Arbeidsmarkt en Zorg & Welzijn. Binnen deze thema’s worden kenniswerkplaatsen gelanceerd om antwoorden te formuleren ten behoeve van het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Allerlei stakeholders komen bij elkaar om een onderwerp op de kaart te zetten en een maatschappelijke discussie op gang te zetten. Het doel is altijd om tot een toekomstbestendige oplossing te komen.

Afbeeldingsresultaat voor stichting maatschappij en onderneming