Vacatures

Op deze pagina zijn de vacatures van EIBE en de andere werkmaatschappijen te vinden.

 


Stagair bij The Institute for Housing and Urban Development Studies (IHS)

 

Also for international students, for English click here.

 

IHS
Het Institute for Housing and Urban Development Studies (IHS) is een centrum voor stedelijke expertise van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als we steden vanuit verschillende perspectieven bekijken, leiden we stedelijke professionals met verschillende achtergronden op, raadplegen we nationale en lokale overheden uit het Zuiden en nemen we deel aan geavanceerd stedelijk onderzoek.

Door praktische ervaring uit real-life projecten terug te brengen naar de klas, inspireren we samenwerking en co-creatie van stedelijke kennis. Samen met onze partners werken we aan de voorhoede van stedelijke ontwikkeling om het welzijn van mensen in steden over de hele wereld te verbeteren.

 

Omschrijving
De succesvolle kandidaat maakt deel uit van een van de twee academische teams van IHS en ondersteunt voornamelijk een onderzoeksproject op het gebied van ongelijkheid in verschillende ontwikkelingslanden dat wordt uitgevoerd voor de Duitse ontwikkelingssamenwerking (GIZ). Verder zal de stagiair worden betrokken bij de voorbereiding van de specialisatiecursus ‘Stedelijk concurrentievermogen en veerkracht’ en assisteren bij andere taken met betrekking tot onderzoek / onderwijs / projecten, voor zover van toepassing.

 

Verantwoordelijkheden

 • Doe mee met een lopend GIZ-onderzoeksproject met betrekking tot ongelijkheid in verschillende ontwikkelingslanden

– Gegevens extraheren, voorbereiden en beheren en grafische visualisaties voorbereiden

– Voer literatuuronderzoek uit en stel samenvattingen samen

– Ontwerp secties voor de rapporten

 • Assisteren bij het voorbereiden van de specialisatiecursus ‘Stedelijk concurrentievermogen en veerkracht’

– Zoek en organiseer literatuur over relevante onderwerpen

– Bereid collegebeschrijvingen voor

– Help de cursushandleiding en cursusdocumenten voorbereiden

– Ondersteun de coördinator met content management

 • Assisteren bij andere taken gerelateerd aan onderzoek / onderwijs / projecten

 

Algemene vereisten

 • De kandidaat moet een ingeschreven student zijn aan een Nederlandse of buitenlandse universiteit (met een verblijfsvergunning voor Nederland in geval van niet-EU-burgerschap), en de universiteit bereid zijn om de stageovereenkomst te ondertekenen.
 • Creatieve en proactieve houding in teamwerk, maar ook vermogen om zelfstandig te werken.
 • In staat om parallel aan verschillende taken te werken en met strakke deadlines.
 • Uitstekende beheersing van geschreven en gesproken Engels.
 • Sterke organisatorische vaardigheden.
 • Uitstekende computervaardigheden, zoals een goed gebruik van Microsoft Office-toepassingen.
 • Internationale (werk) ervaring in een multiculturele omgeving is een pluspunt.

 

Specifieke kwaliteiten

 • Studenten moeten met succes ten minste 2 jaar van een bachelordiploma hebben behaald in een van de volgende disciplines: economie, economische geografie, regionale studies, ontwikkelingsstudies, sociale wetenschappen, openbare orde of stedelijke studies. Alle gerelateerde werkervaring (bijvoorbeeld eerdere stages) in die velden is een pluspunt.
 • Grote interesse in stedelijke onderwerpen en onderwerpen gerelateerd aan economische ontwikkeling

Algemene voorwaarden

 • IHS zal een stageovereenkomst opstellen waarin de voorwaarden van de stage worden vermeld. Dit document moet worden ondertekend door IHS, een vertegenwoordiger van de universiteit van de stagiair en de stagiair zelf. Kandidaten die geen universitaire goedkeuring voor deze overeenkomst kunnen geven, kunnen niet worden geaccepteerd.
 • Niet-EU-kandidaten moeten in het bezit zijn van een Nederlandse verblijfsvergunning die geldig is voor de totale stageperiode. Kandidaten zonder een vergunning kunnen niet worden aanvaard. Aanvullende vereisten kunnen van toepassing zijn op niet-EU-kandidaten, die moeten worden gecontroleerd bij de stage-afdeling.
  De stageplaats is beschikbaar in Rotterdam, Nederland, hetzij deeltijds of voltijds voor een periode van minimaal drie maanden en maximaal zes maanden met de beschikbaarheid van vier tot vijf dagen per week tijdens reguliere kantooruren.
 • We bieden een kostencompensatie van 300 euro bruto per maand voor studenten en 500 euro bruto per maand voor masterstudenten. In het geval van een deeltijdstage wordt de vergoeding aangepast aan het aantal werkdagen.
 • De startdatum voor een stage is zo snel mogelijk.

Geïnteresseerd of een vraag?

Stuur een e-mail aan Dr. Paula Nagler: nagler@ihs.nlVoeg “Intern – GIZ Project” toe in de onderwerpregel en stuur de volgende documenten als bijlage:

 • Een motivatiebrief
 • Een gedetailleerd CV
 • Beschikbaarheidsdata

 


Studentenvrijwilliger EHERO
De World Database of Happiness is op zoek naar studentvrijwilligers! De World Database of Happiness is een ‘finding archive’. Die ‘findings’ zijn samenvattingen van onderzoeksresultaten over subjectieve levensvoldoening op een webpagina in een standaard format en terminologie. Er zijn findings over hoe gelukkig mensen zijn in verschillende tijden en plaatsen en findings over dingen die samengaan met meer of minder geluk. Tot op heden bevat de database zo’n 25.000 finding-pages die gemakkelijk op verschillende manieren kunnen worden bekeken. De database is vrij toegankelijk op https://worlddatabaseofhappiness.eur.nl en wordt bijgehouden binnen de Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO).
Wij zoeken studentvrijwilligers die voor een minimale periode van 3 maanden ondersteuning kunnen verlenen. Wij zijn hierbij op zoek naar studenten die kunnen helpen bij documentatie of het invoeren van onderzoeksuitkomsten in de database. Dit laatste kan gecombineerd worden met een scriptie.
Lijkt dit je leuk? Stuur dan je CV met een korte motivatiebrief naar veenhoven@ese.eur.nl.
Voor vragen kan je natuurlijk ook altijd mailen!