Vacatures

Op deze pagina zijn de vacatures van EIBE en de andere werkmaatschappijen te vinden.

 


Student-assistent Erasmus Institute for Business Economics

Ben je een tweede- of derdejaarsstudent die een uitdagende bijbaan met gevarieerd werk van 8 tot 12 uur per week wel ziet zitten? Dan ben jij wellicht de geschikte persoon voor deze vacature.

 

EIBE

Het Erasmus Institute for Business Economics (www.eibe-rotterdam.nl) is een werkmaatschappij onder de EUR Holding. De EUR Holding ondersteunt de ontwikkeling en uitvoering van marktgerichte activiteiten die gerelateerd zijn aan de kernactiviteiten van de EUR (zoals post-initieel onderwijs en contractonderzoek). Onder de EUR Holding vallen 20 werkmaatschappijen. EIBE vormt het platform voor 6 van deze werkmaatschappijen. De activiteiten van deze 6 werkmaatschappijen spelen zich af op het veld van de bedrijfseconomie.

 

Werkzaamheden

EIBE heeft mede als doel een nieuwe visie op de bedrijfseconomie te promoten via achtergrondartikelen op de website en middels onderzoek en post-initieel onderwijs. In de functie van studentassistent werk je aan beide kanten mee. Je werkzaamheden kunnen o.a. bestaan uit:

 • plannen en publiceren van artikelen (bijv. economisch nieuws of interviews met wetenschappers) op de website;
 • bijhouden en vullen van de LinkedIn bedrijfspagina;
 • assisteren bij het kwalitatieve onderzoek naar ‘Liefde in organisaties’. Hierbij werk je samen met Henri Slob MSc, prof. dr. Harry Commandeur en dr. Emre Karali.
 • contact onderhouden met directeuren en programmamanagers van de 6 werkmaatschappijen.

 

Gewenste eigenschappen en kwaliteiten

 • affiniteit met (bedrijfs)economie, bedrijfskunde en gerelateerde onderwerpen;
 • minimaal tweedejaarsstudent;
 • creativiteit en assertiviteit in het meedenken over kansen voor het uitdragen van het gedachtegoed van EIBE;
 • goede beheersing in schrift en spraak van de Nederlandse en Engelse taal;
 • communicatief vaardig en nauwkeurig;
 • acht tot twaalf uur per week beschikbaar.

 

Wij bieden

 • flexibiliteit bij de werkindeling;
 • kansen om te assisteren bij onderzoek over een nieuwe vorm van leidinggeven en organiseren;
 • de mogelijkheid om ervaring op te doen met organisatie- en marketingactiviteiten;
 • werken in een netwerk van hoogleraren en bestuurders van de EUR;
 • een werkkamer op M5 (Van der Goot gebouw) die je deelt met de andere student-assistenten;
 • een sterke aanvulling op je CV;
 • marktconforme beloning. Je krijgt een contract via EURFlex, in eerste instantie voor een jaar met een kans op verlenging bij goed functioneren.

 

Indien je geïnteresseerd bent, stuur dan je CV en korte motivatiebrief naar eibe@ese.eur.nl. Voor vragen kan je mailen naar slob@eibe.eur.nl.


Student-assistent EC-RVL

Op zoek naar een studiegerelateerde bijbaan in de richting van economie en leiderschap? Het Erasmus Centrum voor Relationele Economie, Waarden & Leiderschap zoekt een gemotiveerde student-assistent om het centrum te ondersteunen in haar werkzaamheden. De beoogde kandidaat beschikt over goede organisatie- en communicatievaardigheden en kan goed samenwerken in kleine groepen binnen een academische context. Onder voorbehoud van goede studieresultaten is een studie in alle sociale en (bedrijfs)economische richtingen toelaatbaar. Het Centrum biedt je een kans onderdeel te worden van EIBE, een inspirerend onderzoeks- en valorisatieinstituut van de Erasmus universiteit.

In 2018 is het wetenschappelijk centrum voor Relationele Economie, Waarden & Leiderschap gevormd binnen het Erasmus Institute for Business Economics (EIBE). Doel is economie relevanter en menselijker te maken door het relationele aspect ervan te bestuderen en uit te dragen. Hier wordt de ‘zachte’ kant van bedrijfseconomie bij betrokken, in de vorm van menselijke waarden, drijfveren en leiderschaps- en organisatiekwesties.

Als student-assistent draag je bij aan de uitbouw van het Centrum binnen EIBE. Je helpt bij het uitvoeren van onderzoek, organiseert seminars en conferenties, woont vergaderingen bij en vormt een communicatiepunt binnen het team. In je tijd als assistent leer je een hoop van een aantal vooraanstaande academici en professionals op het gebied van economie en leiderschap. (Er wordt verwacht dat je op termijn meedenkt en praat over onderwerpen op dit vlak.)

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 8-12 uren. Het tijdsbeslag is dus ongeveer 2 uur per dag.

Bij interesse of vragen graag mailen naar: sandervcasteren@gmail.com


Studentenvrijwilliger EHERO
De World Database of Happiness is op zoek naar studentvrijwilligers! De World Database of Happiness is een ‘finding archive’. Die ‘findings’ zijn samenvattingen van onderzoeksresultaten over subjectieve levensvoldoening op een webpagina in een standaard format en terminologie. Er zijn findings over hoe gelukkig mensen zijn in verschillende tijden en plaatsen en findings over dingen die samengaan met meer of minder geluk. Tot op heden bevat de database zo’n 25.000 finding-pages die gemakkelijk op verschillende manieren kunnen worden bekeken. De database is vrij toegankelijk op https://worlddatabaseofhappiness.eur.nl en wordt bijgehouden binnen de Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO).
Wij zoeken studentvrijwilligers die voor een minimale periode van 3 maanden ondersteuning kunnen verlenen. Wij zijn hierbij op zoek naar studenten die kunnen helpen bij documentatie of het invoeren van onderzoeksuitkomsten in de database. Dit laatste kan gecombineerd worden met een scriptie.
Lijkt dit je leuk? Stuur dan je CV met een korte motivatiebrief naar veenhoven@ese.eur.nl.
Voor vragen kan je natuurlijk ook altijd mailen!

Onderzoeksstage: sociale aspecten van de energietransitie

Ben jij geïnteresseerd in sociale innovatie in de energietransitie? En lijkt het je leuk om mee te draaien in EU-projecten hierover, onder begeleiding van onze experts? Solliciteer dan nu op de vacature als onderzoeksstagiair(e) bij DRIFT.

Voor de projecten SONNET en TOMORROW zoeken we een gemotiveerde masterstudent, die onderzoeksactiviteiten verricht binnen deze projecten. Zo werk je voor SONNET aan het inventariseren van sociale innovaties in de energiesector in de Benelux. Je helpt mee te onderzoeken wat de toegevoegde waarde en diversiteit van sociale innovatie in de energiesector is.

TOMORROW werkt aan het realiseren van de energietransitie in zes Europese steden, met behulp van transitiemanagement. Jij onderzoekt bestaande innovatieve governance-aanpakken in steden rond het energievraagstuk, en helpt met het verzamelen van voorbeelden van roadmaps.

 

Als onderzoeksstagiair ga je onder andere aan de slag met:

 • Het in kaart brengen van de huidige diversiteit aan sociale innovaties in de energietransitie in de Benelux (SONNET);
 • Het inventariseren van de onderliggende ideeën, activiteiten en actoren van deze sociale innovaties (SONNET);
 • Onderzoek naar innovatie governance-aanpakken in steden rond het energievraagstuk (TOMORROW);
 • Een inventarisatie van bestaande roadmaps (TOMORROW);
 • Meedenken over het inhoudelijk vormgeven van deze projecten;
 • Het publiceren van blogs en communiceren over je inzichten en analyses op de website van DRIFT en social media.

 

Jij:

 • Hebt affiniteit en ervaring met sociale innovatie en/of de energietransitie;
 • Bent ambitieus, kritisch en werkt zorgvuldig;
 • Bent proactief, ondernemend en kunt zelfstandig werken;
 • Bent nieuwsgierig en niet bang om in een onderwerp te duiken;
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal;
 • Volgt een Masteropleiding in de sociale wetenschappen, op het gebied van de energie(transitie) en/of een gerelateerd vakgebied.

 

Je werkt met je nieuwe collega’s op ons kantoor op de Erasmus Universiteit te Rotterdam en krijgt een stagebegeleider met wie je je ontwikkelpunten bespreekt. Het is mogelijk om deze onderzoeksstage te combineren met het schrijven van je scriptie, eventueel met begeleiding vanuit DRIFT (zie details). Bij een voltijdstage (40 uur per week) bieden we een stagevergoeding van 250 euro per maand (inclusief reiskostenvergoeding).

 

Wanneer?
Vanaf begin september 2019 is er een stageplek beschikbaar. De stage duurt twee tot drie maanden (minimaal 32 uur per week), maar we proberen dit af te stemmen met jouw voorkeuren en die van je opleiding.

 

Hoe meld ik me aan?
Stuur uiterlijk vrijdag 2 augustus je CV en een motivatiebrief naar internship@drift.eur.nl. Voor vragen over deze onderzoeksstage kun je ook contact opnemen met Tessa de Geus via geus@drift.eur.nl.