Vacatures

Student Assistent EC-RVL

Op zoek naar een studiegerelateerde bijbaan in de richting van economie en leiderschap? Het Erasmus Centrum voor Relationele Economie, Waarden & Leiderschap zoekt een gemotiveerde student-assistent om het centrum te ondersteunen in haar werkzaamheden. De beoogde kandidaat beschikt over goede organisatie- en communicatievaardigheden en kan goed samenwerken in kleine groepen binnen een academische context. Onder voorbehoud van goede studieresultaten is een studie in alle sociale en (bedrijfs)economische richtingen toelaatbaar. Het Centrum biedt je een kans onderdeel te worden van EIBE, een inspirerend onderzoeks- en valorisatieinstituut van de Erasmus universiteit.

In 2018 is het wetenschappelijk centrum voor Relationele Economie, Waarden & Leiderschap gevormd binnen het Erasmus Institute for Business Economics (EIBE). Doel is economie relevanter en menselijker te maken door het relationele aspect ervan te bestuderen en uit te dragen. Hier wordt de ‘zachte’ kant van bedrijfseconomie bij betrokken, in de vorm van menselijke waarden, drijfveren en leiderschaps- en organisatiekwesties.

Als student-assistent draag je bij aan de uitbouw van het Centrum binnen EIBE. Je helpt bij het uitvoeren van onderzoek, organiseert seminars en conferenties, woont vergaderingen bij en vormt een communicatiepunt binnen het team. In je tijd als assistent leer je een hoop van een aantal vooraanstaande academici en professionals op het gebied van economie en leiderschap. (Er wordt verwacht dat je op termijn meedenkt en praat over onderwerpen op dit vlak.)

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 8-12 uren. Het tijdsbeslag is dus ongeveer 2 uur per dag.

Bij interesse of vragen graag mailen naar: sandervcasteren@gmail.com


Studentvrijwilliger EHERO
De World Database of Happiness is op zoek naar studentvrijwilligers! De World Database of Happiness is een ‘finding archive’. Die ‘findings’ zijn samenvattingen van onderzoeksresultaten over subjectieve levensvoldoening op een webpagina in een standaard format en terminologie. Er zijn findings over hoe gelukkig mensen zijn in verschillende tijden en plaatsen en findings over dingen die samengaan met meer of minder geluk. Tot op heden bevat de database zo’n 25.000 finding-pages die gemakkelijk op verschillende manieren kunnen worden bekeken. De database is vrij toegankelijk op https://worlddatabaseofhappiness.eur.nl en wordt bijgehouden binnen de Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO).
Wij zoeken studentvrijwilligers die voor een minimale periode van 3 maanden ondersteuning kunnen verlenen. Wij zijn hierbij op zoek naar studenten die kunnen helpen bij documentatie of het invoeren van onderzoeksuitkomsten in de database. Dit laatste kan gecombineerd worden met een scriptie.
Lijkt dit je leuk? Stuur dan je CV met een korte motivatiebrief naar veenhoven@ese.eur.nl.
Voor vragen kan je natuurlijk ook altijd mailen!